Nieuw voor de klas

Boek: Mees Kees een pittig klasje, eerste hoofdstuk omeletje. 

In dit verhaal wordt mees Kees (stagiaire) de klas binnen geduwd door zijn moeder. Hij vindt het zelf namelijk heel erg spannend.

Net als juf … (stagiaire) heb ik ook moeten oefenen om een juf te worden. Je gaat dan stage lopen op verschillende scholen. Je kijkt hoe ze daar werken en probeert ook zelf les te geven. Maar de aller aller aller eerste keer stage lopen kan ik me nog heel goed herinneren, ik moest naar een groep 7 waar 37 kinderen zaten. Dat was hartstikke spannend! Van te voren had ik al helemaal bedacht wat ik aan ging trekken en wat ik ging vertellen over mezelf. Ook wilde ik op tijd op school zijn, dus zette extra vroeg mijn wekker. Ik heb het gelukkig overleefd en vond het ontzettend leuk, anders was ik nu niet jullie juf!

Ik heb een verhaal van mees Kees, hij is ook stagiaire en komt in één keer voor de klas te staan. Maar hij durft niet echt, maar gelukkig heeft hij iemand die hem een zetje geeft!

Lees het verhaal

Terugkoppelen aan ervaringen over spannende situaties. Wie heeft wel eens zoiets meegemaakt? Hoe voelde jij je toen? Hoe zou mees Kees zich gevoeld hebben? Maar gelukkig voelt mees Kees zich op den duur wel op zijn gemak. Hij verzint allemaal leuke lesjes omdat hij eigenlijk nog niet zo goed weet hoe het goed moet. Er gebeuren allerlei grappige dingen. Wie wil er even in mijn boek lezen en vertellen wat voor grappige/ foute lesjes er worden gegeven? 

Zo zou je tegelijk meerdere boeken van mees Kees kunnen aanbieden in de klas. 

Juf Janine, groep 5